PIG & HEN

Pig and Hen is een merk met een verhaal. Een verhaal dat ver teruggaat in de geschiedenis van Nederland. Naar de tijd dat Nederland met haar marinevloot, in de beginjaren 1600 de grootste ter wereld, onbekende delen van de wereld ontdekte.

 

Na enorme tochten kwamen de Nederlandse zeelieden aan wal. Met de zee in hun benen ontdekten zijn nieuwe plaatsen en manieren van leven. Onderweg kwamen ze vaak ook serieuze obstakels tegen.

 

Om zichzelf te beschermen tegen ongeluk tijdens hun lange reizen, hadden de zeelieden tatoeages van een varken en een kip op hun voeten. Pig and hen.

 

Als hen op zee iets zou gebeuren, zouden de ‘pig and hen’ de zeelieden beschermen. Varkens en kippen werden in die tijd in houten kratten vervoerd. Deze kratten drijven, dus de varkens en kippen zouden altijd veilig thuis komen in geval van schipbreuk. De zeelieden dus ook door hun tatoeages.

 

Op dit oude verhaal en bijgeloof is het merk Pig & Hen gebaseerd.

 

Het merk staat voor handgemaakte armbanden. Door echte scheepstouwen te gebruiken, wordt het Nederlandse nalatenschap uit de beginjaren 1600 voortgezet.

 

De armbanden zijn van hoge kwaliteit. Ze zijn zo goed, dat ze een heel leven lang mee kunnen. Pig and Hen zegt letterlijk:

ATELIER MAESTRICHT

PLATIELSTRAAT 6 | 6211 GV MAASTRICHT | 043 - 311 49 32

ONTWERP & REALISATIE BURO 043