DENHAM (SHOP-IN-SHOP)

 

De firma DENHAM is opgericht door de Engelsman Jason Denham. Denham had al naam gemaakt op de Europese markt als een niet te overtreffen “jeanmaker” en werd daarbij vooral bekend om zijn mix van modern denim en traditionele werkkleding. Hij vond dat de jeansbranche toe was aan een frisse injectie, iets nieuws en ontegenzeggelijk origineels. Dus verzamelde hij in 2008 een klein team van internationale designers om zich heen die dezelfde mening waren toegedaan en begon voor zichzelf in Amsterdam.

 

DENHAM is een dynamisch bedrijf, één stap over de drempel van de designstudio en zelfs een toevallige passant voelt wat daar gebeurt. Minder dan een half dozijn creatieve medewerkers, samen goed voor een halve eeuw aan designervaring op het gebied van werk- en vrijetijdskleding, delen de vaste overtuiging dat het nu hun beurt is. Geboren in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw en de designcultuur van de jaren 80, 90 en het eerste decennium van de nieuwe eeuw ontwend, delen ze een universele en passievolle cultuur die hun individuele en regionale perspectieven overtreft. Ze zijn het meestal snel met elkaar eens over de te kiezen richting, ook wanneer ze zich creatief hebben vastgebeten in het rijke en veelzijdige landschap van het Verenigd Koninkrijk, andere Europese landen of de VS. Het continue geklets over trendanalyses en marktstrategieën wordt overstemd door het ritme van muziek, het rustgevende snorren van een industriële zaagmachine, het geluid van een knippende schaar en andere mysterieuze experimentele klanken, waarbij er een sfeer wordt gecreëerd van zowel een onderdelenmagazijn en een werkplaats als van een onderzoekscentrum en een modern en dynamisch designatelier.

 

Het team is nog jong en naïef genoeg om nieuwe benaderingen uit te proberen, evenals soms met een waanzinnige schwung en jeugdig enthousiasme aan de slag te gaan. De leden van het team zijn echter ook ervaren genoeg om met een vast vertrouwen en veel discipline op te treden, zodat een continue focus op kwaliteit, vakmanschap en uitvoering gegarandeerd is. Voor hun zit de waarheid in de details.

ATELIER MAESTRICHT

PLATIELSTRAAT 6 | 6211 GV MAASTRICHT | 043 - 311 49 32

ONTWERP & REALISATIE BURO 043